Hade tänkt ha ett baknings inlägg idag, men jag känner inte för att baka. Hade godisdag i går och fick nog av allt sött! Visst kan man ju baka nånting som inte är sött också, men ni vet vad jag menar. Men det som jag kan berätta är att vi (Jag, Frank, Johan och Johanna) ska ha en baktävling inom kort. Alla ska baka nånting och sedan ska man bedöma varandras verk och sen se vem som vinner! Ska bli roligt! Men det gäller ju att hitta nånting som slår de andra rejält! Har en del planer, men dom känns inte SÅ bra. Jag vill hitta nånting som är lite speciellt och lite avancerat. Nånting som jag aldrig bakat tidigare. Inspirationen flödar lite, och är och ser på olika recept hela tiden. Denna kaka skulle jag vilja baka nångång men inte till tävlingen, men till något speciellt tillfälle.
Moussetårta med choklad och Baileys i tre lager
I måndags fixade jag i hop en morotssoppa och fotograferade. Det är på riktigt roligt att fotografera när man lagar nånting, det känns riktigt professionellt och det smakar godare!
Jag har ätit soppan gjorda med det här receptet i va 3-4 år och tröttnar aldrig! Receptet delar jag gärna med mig för det är SÅ gott!
5-7 morötter, beroende på storlek
1-2 lök
5 dl mjölk
1 kyckling buljong
1 grönsaks buljong
1 tsk salt
kryddor: vitpeppar, paprikapulver och vitlökspulver
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
Skala morötterna och fräs dem i olivolja i en kastrull tillsammans med löken. Tillsätt mjölk och buljong och kryddorna. Låt koka i 25 minuter och rör om ofta, det bränns lätt. Tillsätt till sist grädden och creme fraiche. Mixa allting i en mixer och servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar