måndag 7 september 2015

Äppelmos

Bestämde mig för att testa på äppelmos en tråkdag som denna. Blev riktigt gott faktiskt, åt det med en fil just och det passar säkert bra till morgongröten i morgon. Enkelt att laga och nu är ju hösten här som bjuder på goda äpplen. 


Äppelmos

Cirka 500 gram "riktiga" finska äpplen 
3 matskedar vatten
1 citron
Cirka: 1 dl socker

1. Skala och gröp ur äpplen. Skär dem i bitar och pressa citronsaft över. Låt stå en stund och dra i sig. Citronsaften förhindrar att äpplena blir bruna. 

2. Koka upp tillsammans med vattnet på svag värme i ca 10 minuter eller tills äpplena är mjuka.

3. Sätt allt i mixern och mixa.

4. Klart! Smaka av med socker, vaniljsocker eller kanel enligt smak. 

Källa: tidningenland.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar